Greenery - culoarea anului în amenajări interioare
Greenery - culoarea anului în amenajări interioare

Culoarea anului 2017 își îndeplinește cu mândrie menirea de a fi o soluție de reîmprospătare, reîntinerire, revitalizare. Ce nuanță putea exprima mai bine ideea de refresh decât un verde crud? Sau Greenery, așa cum o numesc trend setterii americani. Aplicată decorurilor interioare, ea va aduce în fiecare încăpere o gură de aer proaspăt și va ajuta la crearea unui univers mereu verde.


Iată mai jos câteva mici secrete prin care culoare anului poate reîmprospăta decorul unei camere sau chiar reinventa modul în care îți trăiești viața zi de zi:

1. Pereți vopsiți în culoarea anului

Pentru mulți dintre voi poate părea o mișcare mult prea îndrăzneață, însă vopsirea pereților în culoarea anului s-ar putea să vă binedispună mai mult decât v-ați gândit vreodată. Verdele este cunoscut deja ca o culoare ce învăluie spațiul în energie, optimism și dinamism, dar Greenery are un farmec aparte. Depinde, însă, și de ce tip de ambianță vrei să creezi. Dacă preferi locurile liniștite, ar trebui să apelezi la o nuanță pastel, care poate fi apoi combinată cu mobilier în tonuri de diferite intensități. Îndrăznește! Alege nuanța de verde potrivită personalității tale și vei face primul pas în realizarea unui decor în tendințe!

2. Canapeaua verde, oricine o vede

Nu e pentru nimeni un secret faptul că vedeta oricărui living e canapeaua – ea atrage imediat atenția tuturor celor care pășesc în încăpere prin dimensiune, amplasare sau tapițerie. Alături de Greenery, însă, faima ei va crește cu siguranță. Îți dorești să evadezi din monotonia cromatică? Înlocuiește plictisitoarele colțare în nuanțe pale sau neutre cu o canapea în culoarea anului și vei aduce un plus de energie și vitalitate spațiului!  Dacă ești o fire tradiționalistă, dar îți dorești în același timp o canapea în tendințe, poți alege canapeaua Diana – ea combină armonios eleganța clasică a albului cu un verde plăcut și designul contemporan..

3. Piese mici de mobilier de mare impact

În funcție de nuanța de verde predominantă și aspectul general pe care vrei să îl creezi în încăpere, dulăpioarele și comodele tale vor îmbrăca tonuri diferite. Dacă ai o canapea de un verde avocado, optează pentru nuanțe naturale de maroniu pentru măsuța de cafea sau comoda TV și vei crea un ambient liniștit și un decor armonios nuanțat. Dacă alegi, în schimb, o canapea în tonuri neutre, e timpul ca Greenery să intre în peisaj! Taburete tricotate manual, fotolii cu tapițerii pufoase sau chiar scaune în nuanțe de verde vor aduce o notă de prospețime și dinamism întregii încăperi.  Pielea ecologică e astăzi la mare căutare, așa că scaunul K e o soluție salvatoare. Nu e prea îndrăzneț ca design, însă promite solemn să te scoată din monotonie. Are o structură clasică, dar combinația negru-verde va crea un aspect vizual de impact, iar tu te vei asigura că culoarea anului e așezată la loc de cinste în casa ta.

4. Decorativele fac diferența

Să presupunem că nu-ți plac deloc combinațiile îndrăznețe de culori și nici măcar nu te dai în vânt după Greenery, însă vrei să ai un decor în tendințe. Stai liniștit(ă)! Te salvează decorativele. O statuetă colorată aici, o cutiuță cu bijuterii acolo, niște accesorii de birou drăguțe, poate un mousepad sau o lampă. Nu contează dacă alegi o piesă, două sau pe toate. Atâta timp cât nu uiți de tonurile de verde, decorul tău se menține în top.Vaza perforată, bineînțeles verde, va cuceri chiar și inimile celor mai tradiționaliști. E lucrată atent manual, iar combinația de ceramică rezistentă și detaliile sofisticate o face potrivită și pentru mesele de sărbătoare, dar și pentru decorul bucătăriei. Iar dacă se-ntâmplă să nu ai flori prin preajmă, o poți folosi liniștit(ă) ca simplu obiect decorativ. Farmecul ei va rămâne neschimbat.

5. Nu uita de plante

Colțurile verzi nu sunt o noutate în lumea designului de interior, însă cu Greenery acum în peisaj, încăperile tale vor deveni din ce în ce mai pline de viață. Fie că vorbim de o plantă sau două, pomișori ornamentali sau chiar mini-păduri amenajate în cadrul unei încăperi, nu ai voie să ratezi acest mic detaliu când vine vorba de amenajări în tendințe. 

Le poți așeza oriunde: pe blatul din bucătărie, camera din living, dormitor, holuri, atâta timp cât ai grijă să le oferi lumină din belșug, spațiu suficient de creștere și îngrijirea necesară. Ca alternativă, poți apela la florile artificiale, mult mai ușor de îngrijit, dar la fel de fermecătoare. Pe site-ul nostru poți alege dintr-o colecție vastă de narcise, cale, bujori, lavandă în ghivechi sau chiar bonsai, care vor aduce un strop de vitalitate în orice decor.Dacă ești atent la detalii, nu e atât de greu să creezi un decor în tendințe! Mai ales când culoarea anului îți aduce o mulțime de opțiuni, toate pline de energie și bună dispoziție. Trebuie doar să fii dispus să te joci cu nuațele și elementele componente ale decorului. Ce mai aștepți? Ești gata să aduci un aer complet nou fiecărei încăperi? Inspiră-te pe www.mobilacasarusu.ro

Scrie un comentariu

Voucher
Cadou

Descarcă voucherul și bucură-te de 22% REDUCERE la tapițerii și 17% REDUCERE la piesele de mobilier în magazinele Casa Rusu!