Wishlist 0
()
Ne pare rău!
Nu ai niciun produs în wishlist.
Cum să alegi culoarea camerei în funcție de personalitatea ta?
Cum să alegi culoarea camerei în funcție de personalitatea ta?

Culoarea camerei este probabil unul dintre cele mai importante aspecte în realizarea ambientului dorit, fiindcă are o influență directă asupra stării tale de spirit. Tocmai de aceea tipul tău de personalitate ar trebui să fie punctul de start în realizarea decorurilor, indiferent de încăpere. Sigur, ai putea să cauți inspirație în trendurile designului de interior, însă acestea se schimbă periodic, în timp ce trăsăturile predominante de personalitate rămân neschimbate. Pe când unii își vopsesc pereții în nuanțe purpurii, alții preferă tonurile neutre sau nu ar renunța niciodată la combinația clasică alb-negru. Totul depinde de preferințe, starea pe care vrei să ți-o transmită camera în care te afli sau pur și simplu afinitatea pentru o anumită paletă cromatică.

Roșu pentru cei cu personalitate puternică

Roșul este cea mai intensă culoare a spectrului cromatic și tocmai de aceea se potrivește de minune celor cu personalitate puternică. Ești cu siguranță o ființă curajoasă dacă alegi să vopsești pereții unei încăperi în totalitate în roșu, iar acest lucru se va reflecta în ambientul creat - unul plin de energie, de intensitate, de pasiune. Dacă îți place culoarea însă nu vrei să aibă o amprentă atât de puternică asupra decorului, poți vopsi pereții în alb și alege piese de mobilier în nuanțe intense de roșu, care vor deveni cu siguranță vedetele încăperii.

O idee ingenioasă ar fi sa alegi roșul pentru mobilierul din bucătărie. Majoritatea preferă culorile neutre deoarece asociază bucătăria cu rutina gătitului, însă adăugând acesteia un strop de culoare, vei transforma timpul petrecut acolo într-o adevărată plăcere. Colecția Nova e o dovadă clară a faptului că bucătăria ta merită să fie îmbrăcată în culori intense, cu personalitate. Partea și mai bună e că pe lângă impactul cromatic deosebit, acesta e compusă din piese separate, care permit amenajarea bucătăriei în funcție de spațiul de care dispui.

Roșul e potrivit și în decorul livingurilor, deoarece prin energia pe care o emană, stimulează oamenii la conversație, la bună dispoziție. Dacă vrei să obții un efect wow, poți alege o bibliotecă cu print digital, care se va integra în decor indiferent de culoarea camerei și va cuceri privirile tuturor invitaților.

Albastru pentru efect liniștitor

Despre albastru se spune că reduce presiunea arterială, ritmul respirator și bătăile inimii - de aici și-a câștigat titulatura de culoarea cea mai odihnitoare a spectrului cromatic. De aceea este preferată de persoanele liniștite, timide sau chiar distante. Aceasta nu înseamnă, însă, că nu poți realiza un ambient primitor cu nuanțe de albastru. Dimpotrivă. Într-o încăpere vopsită în alb, de exemplu, poți așezi o canapea elegantă, care, datorită materialelor fine din care a fost realizată, a formei rotunjite și a croiului de inspirație clasică, va deveni colțul tău preferat de relaxare.

Pe lângă efectul liniștitor, albastrul este considerat și o expresie a creativității. Ce poate fi mai potrivit pentru un decor expresiv decât un tablou cu modele florale sau fluturi pictați în nuanțe plăcute de albastru? Mai mult decât o cromatică potrivită, acesta ar avea și o tematică pe placul spiritelor boeme, fluturii fiind recunoscuți ca simbolul fragilității, al spiritului jucăuș sau al celor cu latură spirituală foarte bine dezvoltată.

Galben pentru un ambient luminos

Cea mai luminoasă culoare a spectrului cromatic, galbenul este asociat cu strălucirea intensă a soarelui. Fiindcă emană căldură și un sentiment de bună dispoziție indiferent de nuanța sa, este o alegere potrivită în orice încăpere - putând fi folosit cu încredere la decorarea bucătăriilor, livingurilor, dormitoarelor sau chiar holurilor. Vopsirea pereților livingului într-o nuanță deschisă va emana în încăpere o stare de veselie, iar pentru accente de energie poți alege mobilier în tonuri mai puternice. Biblioteca Dark, de exemplu, e o combinație elegantă de negru și galben strălucitor, cu linii clar definite și o simetrie potrivită decorurilor contemporane. Pentru a menține acestă stare de fericire, poți adăuga în cameră decorative asortate - vaze, tablouri sau rame foto cu amintirile tale preferate.

Verde pentru decoruri energizante

Deoarece combină prospețimea albastrului și veselia emanată de galben, verdele este considerat cea mai plăcută culoare pentru ochiul uman. Pe de o parte liniștioare și pe de altă parte expresie a optimismului, aceasta ajunge să fie alegerea potrivită pentru persoanele carismatice, pline de energie. Ca și galbenul, nuanțele de verde pot fi folosite în orice încăpere, fiind perfecte pentru decorarea dormitorului datorită efectului său relaxant. Dacă folosești tonuri închise pentru pereții camerei, poți alege mobilier în nuanțe pale de verde sau chiar maro. Dacă vrei, însă, ca patul, elementul central al încăperii, să se distingă și prin culoarea intensă, modelul Denver este exact ceea ce cauți. Cu design avantgardist, realizat din piele ecologică sau stofă - la alegere - acesta are și o noptieră asortată, perfectă pentru așezarea lămpii de veghe, a cărții preferate sau a ceasului deșteptător.

Când vine vorba de redecorare, toți avem toanele noastre și tonurile preferate. De la nuanțe intense de roșu, la tonuri liniștitoare de albastru sau galben strălucitor, fiecare alegere cromatică spune ceva despre personalitatea ta. Vrei să afli ce decor ți se potrivește? Descoperă testul nostru de personalitate chiar aici , arată-ne ce decoruri îți plac și îți spunem ce culoare se potrivește personalității tale!