#
Povestea noastră

Povestea noastră începe în urmă cu mai bine de 20 de ani. Compania Rus Savitar a făcut primii pași în domeniul mobilierului autohton în 1994, ca retailer. De atunci, am construit propriile fabrici, am dat startul producției de serie, devenind astăzi unul dintre cei mai mari producători și dealeri de mobilier din PAL și tapițerii din țară.

Deoarece ne doream să fim cât mai aproape de oameni, am început în 2009 construirea unei rețele naționale de magazine – Casa Rusu, o punte de legătură între sistemul de producție și clienții noștri. Astăzi, numărul acestora se apropie de 20.

Pe viitor ne propunem să extindem rețeaua de magazine în cât mai multe orașe ale țării, să dezvoltăm tehnologia deja existentă pentru a crește capacitatea de producție și să realizăm cât mai multe colecții noi de mobilier pentru a veni în întâmpinarea nevoilor diverse de amenajare ale clienților noștri.

Producător de top

Datorită tehnologiei avansate de care dispunem și a unei echipe de peste 1.300 de oameni, am ajuns la o capacitate de producție de două milioane de metri pătrați de PAL, din totalul de șase milioane de metri pătrați disponibili la nivel național, acest lucru situându-ne pe locul 1 în țară, cu o cotă de piață de 33%. Capacitatea de producție a fabricilor noastre a ajuns astăzi la 30.000 de garnituri de mobilier din PAL/lună și 5.000 seturi de mobilier tapițat/lună.

Linia de producție a fost modernizată în timp, fapt ce a dus la dezvoltarea colecțiilor numeroase de mobilier. Inovația momentului este tehnologia revoluționară de print digital, care presupune imprimarea oricărei poze, indiferent de dimensiune, pe suprafața piesei de mobilier dorite, încurajând realizarea mobilierului ingenios și a decorurilor ieșite din tipare.

Cronologie
 • 1994

  Primii pași

  Compania Rus Savitar își începe activitatea ca retailer de mobilă.

 • 2004

  Centrul logistic

  Inaugurarea centrului logistic, de unde se distribuie marfa la peste 200 de magazine din țară.

 • 2005

  Producția

  Are loc prima investiție în activitatea de producție de mobilier din pal, cu o valoare de 3,5 milioane €.

 • 2008

  DESCHIDEREA CELEI DE-A DOUA FABRICI

  Achiziționarea a 4 linii de producție total automatizate, reprezentante ale tehnologiei europene de vârf în producția de mobilier din pal; una dintre acestea este unică în Europa de Est. Valoarea investiției: 11 milioane €.

 • 2009

  DEZVOLTAREA REȚELEI NAȚIONALE DE MAGAZINE

  Deschiderea primelor magazine Casa Rusu: în Timișoara, Deva, Sibiu, Cluj, Pitești, Brașov.

 • 2010

  DESCHIDEREA FABRICII DE MOBILIER TAPIȚAT

  MAI Deschiderea primului magazin Casa Rusu din București, în Complexul Comercial Vitantis
  OCTOMBRIE Inaugurarea fabricii de mobilier tapițat. Valoarea investiției: 1,5 milioane €.

 • 2011

  APARIȚIA PRIMELOR FRANCIZE

  APRILIE Se deschide al II-lea magazin Casa Rusu din București, în Militari
  AUGUST Inaugurarea unuia dintre cele mai extinse magazine din rețeaua Casa Rusu în Arad, Centrul Comercial Armonia (suprafață: peste 5.000 mp)
  OCTOMBRIE Se deschid primele magazine Casa Rusu în sistem franciză: Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu și Slatina

 • 2012

  MODERNIZAREA FABRICII DE MOBILIER TAPIȚAT

  MARTIE-IULIE Apar noi magazine în sistem de franciză: Bistrița, Reșița, Caransebeș, Turnu Măgurele
  IULIE Se lansează proiectul de modernizare a fabricii de mobilier tapițat: extinderea fabricii actuale la peste 7000 mp, diversificarea portofoliului de produse și achiziția a 651 de echipamente tehnologice de ultimă oră.
  AUGUST Se inaugurează al III-lea magazin Casa Rusu din București
  OCTOMBRIE-NOIEMBRIE Apar noi magazine în sistem franciză: Vatra Dornei, Baia Mare și Vișeul de Sus
  NOIEMBRIE Inaugurarea unei noi unități de producție, dedicată personalizării mobilierului din pal melaminat și producției de serie mică. Valoarea investiției: 1,7 milioane €

 • 2013

  CONSTRUCȚIA UNUI NOU CENTRU LOGISTIC

  MARTIE-IULIE Se deschid noi magazine Casa Rusu: Dej (franciză), Oradea, Arad, Constanța, Piatra Neamț, Beiuș (franciză)
  AUGUST Demarează lucrările pentru construcția unui nou centru logistic, destinat mobilierului din pal melaminat (suprafață: peste 8.000 mp)
  SEPTEMBRIE-OCTOMBRIE Noi magazine intră în rețeaua Casa Rusu în sistem franciză: Zalău, Focșani, Alexandria
  NOIEMBRIE Se lansează platforma de e-commerce (Black Friday)

 • 2014

  MODERNIZAREA FABRICII DE MOBILIER TAPIȚAT

  FEBRUARIE Finalizarea Proiectului de dezvoltare și modernizare a fabricii de mobilier tapițat (5 milioane €): construcția unei hale de producție (suprafață: 7.286,95 mp) și dotarea acesteia cu echipamente, linii tehnologice și softuri de ultimă oră. Producție lunară: 10.000 produse
  FEBRUARIE Se pune în funcțiune noul Centru Logistic destinat mobilierului din pal melaminat. Valoarea investiției: 2 milioane €
  MARTIE Este introdusă o linie automatizată de ultimă oră, destinată vopsirii și lăcuirii fronturilor din pal melaminat și MDF pentru obținerea unor suprafețe lucioase. Valoarea investiției: 1,5 milioane €; capacitate de producție: 60.000 mp/lună
  OCTOMBRIE Se deschide cel de-al IV-lea magazin Casa Rusu din București

 • 2015

  DEZVOLTAREA REȚELEI NAȚIONALE DE MAGAZINE

  MARTIE Reinaugurarea magazinului din Colentina situat în centrul comercial Carrefour Colentina
  APRILIE Deschiderea magazinului Casa Rusu din Bacău
  NOIEMBRIE Finalizarea celui de-al doilea proiect EU ce a presupus o nouă fabrică de piese înguste și mic mobilier, investiție de 5.5 milioane €.
  DECEMBRIE Se finalizează investiția în linia de mobilier printat, investiție în valoare de 1.5 milioane €.

 • 2016

  INTRODUCEREA UNUI NOU CONCEPT DE MAGAZIN

  Redeschiderea locației din cadrul Complexului Comercial VITANTIS București marchează introducerea unui nou tip de magazin – primul Casa Rusu SUPERSTORE din țară, unde clienții se pot bucura de o experiență inedită, prin vizualizarea unei game complexe de produse. Finalizarea unui nou centru logistic de 7.000 mp, investiția fiind de 3 milioane €.

 • 2017

  UN NOU LOGO. O NOUĂ IMAGINE.

  Septembrie Casa Rusu își împrospătează identitatea vizuală cu un nou logo
  Octombrie Deschiderea magazinului Casa Rusu din Timisoara
  Decembrie Deschiderea magazinului Casa Rusu din Sibiu;

 • 2018

  DESCHIDEREA UNOR NOI MAGAZINE

  Februarie Deschiderea magazinului din Oradea
  Aprilie Dă viață ideilor tale creative de amenajare! Virtual Planner-ul este locul unde poți fi propriul tău designer! Creează un cont, amenajează camera dorită apoi trimite proiectul tău către magazinul Casa Rusu, iar noi te consiliem și te răsplătim cu reduceri de 5% pentru produsele alese!
  Iunie Deschiderea magazinului din Botosani
  Septembrie La Cluj deschidem cel mai mare magazin Casa Rusu din Ardeal. Pe o suprafata de peste 6000 mp puteti gasi o gama variata de produse de mobilier.